IC Symposium

Day 1 Agenda | April 18 | North and South America

Discover IC column development, and where it's headed with mass spectrometry, as they can be an integral detection for carbohydrate profiling and environmental metabolites characterization. Learn how standalone IC can solve industrial samples and degradation products with comprehensive IC information, all at once.

| Time - PDT | Time - EDT | Duration | Title | Speaker | |
|------------|------------|---------------|---|---|--|
| 8:30 AM | 11:30 AM | 60 minutes | Opening Plenary The Past, Present, and Future of IC Column Development | Alexandra Zatirakha Thermo Fisher Scientific, IC/SP R&D, Sunnyvale | |
| 9:30 AM | 12:30 PM | 60 minutes | Talk OneCharacterizing Carbohydrate Degradation Productsfrom Bacteroides Thetaiotaomicron to UnderstandBacterial Dextran Utilization in the Gut | Neil Rumachik Thermo Fisher Scientific, IC/SP R&D, Sunnyvale | |
| | | | | Fiona Cuskin Newcastle University, UK | |
| 10:30 AM | 1:30 PM | 60 minutes | Talk TwoToward Comprehensive Chemical Characterizationof Metabolomic Using Orbitrap Fusion Tribrid MassSpectrometer Coupled with Ion and LiquidChromatography Techniques: Dissolved OrganicMatter as an Example | Hussain Abdulla Department of Physical and Environmental Sciences, Texas A&M University-Corpus Christi | |
| 11:30 AM | 2:30 PM | 60 minutes | Talk ThreeThe Use of Ion Chromatography in the Monitoring of Degradation Products from the Electrochemical Treatment Of Organic Compounds | Emily Tossi Federal University of Rio Grande do Norte | |
| 12:30 PM | 3:30 PM | 60 minutes | Talk Four Ion Chromatography as a Tool for Industrial Problem Solving | Isaac Negrete and Stephen Fosdick Dow | |
| 1:30 PM | 4:30 PM | 60 minutes | Workshop Everything, Everywhere, All at Once IC! | Kelly Femrite IC/SP Product Support, Sunnyvale | |
| | | | | Carl Fisher IC/SP Product Marketing, Sunnyvale | |
| | | | | Criss Corchard-Keeler Service Marketing Manager, CMD/MOL Thermo Fisher Scientific | |



Day 2 Agenda | April 19 | Europe and Africa

Untap the versatility of ion chromatography with challenging analytes such as chlorate, sulfite, cationic polar pesticides, and glycoprotein sialic acid in tricky matrices while optimizing your workflow.

| Time - GMT | Time - CET | Duration | Title | Speaker |
|------------|------------|---------------|---|---|
| 9:00 AM | 10:00 AM | 60 minutes | Opening Plenary Untapped Potential in Ion Chromatography for Resolving Analytical Challenges | Detlef Jensen Thermo Fisher Scientific, IC Expert |
| 10:00 AM | 11:00 AM | 60 minutes | Talk OneDetermination of Chlorate in Agar Samples Using IonChromatography | Flavio Zanetti Biopolife Srl, Trieste, Italy |
| 11:00 AM | 12:00 PM | 60 minutes | Talk Two Determination of Sulphur Dioxide in Foods by Ion Chromatography | Noel Finn Public Analyst Laboratory, St. Finbarr's Hospital, Douglas Road, Cork. |
| 12:00 PM | 1:00 PM | 30 min | Lunch | - - |
| 12:30 PM | 1:30 PM | 60 minutes | Talk Three Analysis of Polar Cationic Pesticides by IC-MS | Anatte Margalit DAFM |
| 1:30 PM | 2:30 PM | 60 minutes | Talk FourDetermination of Glycoprotein Sialic Acid Composition UsingHPAE-PAD in Dual Eluent Generation Cartridge Mode | Jingli Hu Thermo Fisher Scientific, IC/SP Applications, Sunnyvale |
| 2:30 PM | 3:30 PM | 60 minutes | Workshop Optimizing Your IC Workflow Using Chromeleon CDS | Dan Talbot Thermo Fisher Scientific, IC/SP Senior Application Sales Support, UK & Ireland |

Day 3 Agenda | April 20 | Asia Pacific

Expand the world of electrochemistry applications and IC hyphenation with high-resolution mass spectrometry and understand how Inductively Coupled Plasma Spectrometry can speciate isotopes while simplifying Pharmacopeia QC analysis and keeping your IC in top-notch condition.

| Time - India | Time - SGT | Time - AUS | Duration | Title | Speaker |
|----------------------------|--|--|---------------|--|--|
| 8:30 AM | 11:00 AM | 1:00 PM | 60 minutes | Opening Plenary Electrochemical Detection and Its Application in Ion Chromatography | Yan Liu Thermo Fisher Scientific, IC/SP R&D, Sunnyvale |
| 9:30 AM | 12:00 PM | 2:00 PM | 60 minutes | Talk OneApplication of Anion ChromatographyCoupled High-Resolution Mass Spectrometryto Increase Cellular Metabolite Coverage | Vinzenz Hofferek McConville Lab, Department of Biochemistry and Pharmacology |
| 10:30 AM | 1:00 PM | 3:00 PM | 60 minutes | Talk Two Analysis of Anhydrosugars and Xylooligosaccharides by Ion Chromatography with Electrospray Lithium Cationisation-Triple Quadrupole Tandem Mass Spectrometry | Dr. Estrella Sanz Rodriguez Natural Products Analysis, Australian Centre for Research on Separation Science (ACROSS), University of Tasmania |
| Novel IC Ap Analyses by | 2:00 PM | 4:00 PM | | Talk ThreeYou Gotta Keep 'Em Separated:Novel IC Applications for Subsequent Isotopic | Dr. Brandon Mahan College of Science and Engineering, James Cook University |
| | Analyses by Rapid and/or Hyphenated Techniques | Grace Manester IsoTropics PhD Candidate | | | |
| 12:30 PM | 3:00 PM | 5:00 PM | 60 minutes | Talk Four Use of Ion Chromatography in Pharmaceutical Quality Control | Catherine Frankis and Stella Planou Reading Scientific Services Ltd., Reading Science Centre, Whiteknights Campus |
| 1:30 PM | 4:00 PM | 6:00 PM | 60 minutes | Workshop Tips on Keeping Your Ion Chromatography in Top-Notch Condition | Ryan Ong Thermo Fisher Scientific, IC/SP Application Sales Support, Singapore |

Learn more at thermofisher.com/ic

For Research Use Only. Not for use in diagnostic procedures. © 2023 Thermo Fisher Scientific Inc. All rights reserved. All trademarks are the property of Thermo Fisher Scientific and its subsidiaries unless otherwise specified. FL001995-EN 0323M

thermo scientific