Thermo Fisher

# 2022 Global IC Symposium

Agenda

### DAY 1

Tuesday April 5 Americas

Time - PDT	Time - EDT	Duration	Agenda
8:00 AM	11:00 AM	60 min	Opening and Plenary Ion Chromatography for Water Analysis: Yesterday, Today, and Tomorrow Jeff Rohrer, Director, Thermo Fisher Scientific Sunnyvale Applications Lab
9:00 AM	12:00 PM	60 min	How to Solve Water Testing with IC-MS Wai-Chi Man, Product Marketing Manager, Thermo Fisher Scientific
10:00 AM	1:00 PM	60 min	Combustion Ion Chromatography for "Total" PFAS Analysis Hannah Liberatore, Physical Scientist, US EPA and Danielle Westerman, Postdoctoral Researcher, NC State University

## DAY 2

#### April 6 Americas

Time - PDT	Time - EDT	Duration	Agenda
8:00 AM	11:00 AM	60 min	lon Chromatography, Enabling Value for the Petroleum Industry Ana Wolna, Sr. Scientist; Heather Hunsucker, Research Scientist; Libby Brader, Research Scientist, Phillips 66
9:00 AM	12:00 PM	60 min	How IC is a Critical Tool for the Nuclear Power Generation Industry Sean Haley, Braidwood Instrument Chemist, Exelon Nuclear Power Corporation
10:00 AM	1:00 PM	60 min	Workshop - Column Selection in Ion Chromatography Dr. Joachim Weiss, Professor, University of Innsbruck

## thermoscientific

## Day 2

#### April 6 Europe, Middle East and Africa

Time - BST	Time - CEST	Duration	Agenda*
10:00 AM	11:00 AM	60 min	Opening and Plenary Method Development in Ion Exchange Chromatography Dr Detlef Jensen, Senior IC Expert - Europe Thermo Fisher Scientific
11:00 AM	12:00 PM	60 min	Urinary Glucose Tetrasaccharide Analysis by Ion Chromatography: A Useful Biomarker for Pompe Disease Helen Prunty, Principal Clinical Scientist, Metabolic Laboratory, Great Ormond Street Hospital, UK
12:00 PM	1:00 PM	60 min	Lunch Break
1:00 PM	2:00 PM	60 min	Ion Chromatography for Pharmaceutical Impurity Analysis Part 1: Challenges and Advantages of Using IC-MS in the Pharmaceutical Industry Bethany Jackson, Senior Scientist, Astra Zeneca UK
			Part 2: Ion Chromatography for Pharmaceutical Amines

Jeff Rohrer, Director, Thermo Fisher Scientific Sunnyvale Applications Lab

\*French, German and Italian subtitles available

## DAY 3

#### April 7 Europe, Middle East and Africa

Time -BST	Time - CEST	Duration	Agenda*
10:00 AM	11:00 AM	60 min	Determination of Lactose Traces in Food by Ion Exchange Chromatography with HPAE-PAD Anthony Cavaille, R&D Project Manager for Nutritional Labelling Analysis, Eurofins, Nantes, France
11:00 AM	12:00 PM	60 min	Chromatographic Analysis of Oxidized Cello-oligomers Generated by LPMOs Using Dual Electrolytic Eluent Generation Thales de Freitas Costa, Head Engineer, Faculty of Chemistry, Biotechnology and Food Science, NMBU, Norwegian University of Life Sciences
12:00 PM	1:00 PM	60 min	Lunch Break
1:00 PM	2:00 PM	60 min	Workshop - Troubleshooting in Ion Chromatography with Thermo Scientific™ Chromeleon™ Chromatography Data Software Dr Detlef Jensen, Senior IC Expert, Europe, Dan Talbot IC Applications Specialist, UK & Ireland, Thermo Fisher Scientific

Asia

Time - SGT	Time - IST	Duration	Agenda
1:00 PM	10:30 AM	60 min	Sample Preparation Techniques for Ion Chromatography Yan Liu, Director of Chemistry R&D, Thermo Fisher Scientific
2:00 PM	11:30 AM	60 min	Ion Chromatographic Determination of Anions and Cations in Rainwater in Jakarta, Indonesia Eka Suharguniyawan, Air Quality Laboratory, Center for Information of Climate Change, Meteorological Climatological and Geophysical Agency (BMKG), Jakarta, Indonesia
3:00 PM	12:30 PM	60 min	The Power of IC Coupled with Triple Quad Mass Spectrometry to Study Ionic Content and Speciation of Water Samples Professor Brett Paull, Associate Dean (Research), University of Tasmania

\*French, German and Italian subtitles available

# thermoscientific

## DAY 4

April 8 Asia

Time - SGT	Time - IST	Duration	Agenda
1:00 PM	10:30 AM	60 min	Application Capabilities of Ion Chromatography in Petroleum Industry Dr. Ravindra Singh, Research Manager, Indian Oil Corporation Ltd (IOCL)
2:00 PM	11:30 AM	60 min	Using IC in Printed Circuit Board Failure Analysis Terry Munson, Senior Consultant, Foresite, Inc.
3:00 PM	12:30 PM	60 min	Workshop - From Setup to Storage: Tips to Keep Your Ion Chromatography Instrument in Peak Condition Natthaphruek (Phi) Worawirunthana, Ion Chromatography and Sample Preparation Technical Support, Unity Lab Services, Thermo Fisher Scientific